Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije od sredine ovog tjedna uveo je nova pravila glede testiranja na bolest COVID-19. Naime, do sada je, čak i kad su brojke bile velike, testiranje funkcioniralo na način da bi pacijent naprosto došao s uputnicom, međutim, ovog je tjedna sustav počeo pucati zbog enormno velikog broja građana uslijed čega nisu svi mogli doći na red.

Uvedeno je online naručivanje pa u ovom trenutku, ako imate simptome covida, možete dobiti prvi termin tek 12.siječnja, dakle iduću srijedu. Naručiti se možete na stranici prijavni centar, a u prijavi je potrebno navesti je li razlog razvoj simptoma, kontakt s inficiranom osobom, operacija ili povratak na posao.

Trenutna gužva pojedine je građane poprilično omela u naumu da ishode covid potvrdu kad su se već razboljeli. Naime, simptomi u početku znaju biti dosta nalik običnoj prehladi pa se tu katkad “izgube” dva dana, a ako je koga uhvatio vikend, termin mogu dobiti već pri kraju bolesti kad je moguće da već postanu negativni.

Oglas

M.D./foto M.D.