Siječanj je bio po mnogima pravi zimski mjesec jer su temperature zraka (konačno) bile u skladu s dijelom godine. Veljača je donijela povratak natprosječne toplije, a kulminacija toplih dana je tek pred nama. Ipak, natprosječna toplina bit će povezana s jugom i promjenjivom naoblakom, a od nedjelje i kišom.Od danas će početi novo razdoblje s jugom koje će potrajati sve do ponedjeljka. Kraj nedjelje označit će početak novog vrlo kišnog razdoblja, na vidiku su vrlo obilne oborine.Iako su pojedini mediji najavili skori povratak zime nakon aktualnog zatopljenja – ništa od toga sljedećih desetak dana, barem u Dalmaciji.

Danas nas očekuje promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Ipak, posvuda se očekuje suho. Puhat će umjereno jugo koje na moru popodne može imati pojačane udare. Od jutra toplo, minimalne temperature zraka uz obalu i na otocima iznad 10 stupnjeva. U najtoplijem dijelu dana uglavnom od 13 do 18°C.

Svi koji planiraju bilo kakve aktivnosti na otvorenome tijekom subote, vrijeme će biti toplo, vjetrovito, suho, ali ne i vedro. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će navečer doseći vrlo jake udare na moru. Još toplije s najvišim dnevnim temperaturama koje će gotovo posvuda biti 15 ili više stupnjeva, a lokalno bi moglo biti izmjereno prvih 20 stupnjeva – javlja Dalmacija danas.

Oglas

Nedjelja donosi više oblaka u odnosu na prethodne dane. Prijepodne pretežno oblačno i u većini predjela suho. U drugom dijelu dana sa zapada će se širiti kiša koja će navečer ponegdje biti obilna. Najviše kiše past će u dijelovima Zagore. Puhat će jako do vrlo jako jugo koje će imati olujne udare. Na moru se očekuju udari i preko 100 km/h, što će izazvati probleme u prometu morem. Toplo, većinom od 15 do 20°C.

Ponedjeljak, utorak, srijeda i dio četvrtka sljedećeg tjedna donose vrlo promjenjivo vrijeme s čestom kišom koja će povremeno biti obilnija. Nastavit će se natprosječno toplo vrijeme.

MD / foto: Goran Morović