Danas oko 14:30 sati preko centra 112 na dežurni telefon HGSS stanice Makarska pristigla je dojava o stranoj planinarki kojoj je potrebna pomoć – izvijestili su iz makarske stanice.

– Odmah po dojavi alarmirani su svi spašavatelji HGSS stanice Makarska, uključujući one koji su sudjelovali na osiguranju triatlon utrke BLUE RED GREEN LAKE u Imotskom. U koordinaciji sa Centrom 112 dolazimo do točne lokacije nesreće. Prvi spašavatelji do unesrećene pristižu u 15:22 sati. Nakon što su spašavatelji zbrinuli unesrećenu koja je bila dehidrirana, dezorijentirana i iznemogla. Nakon okrijepe i odmora, krenulo se u spuštanje uz pomoć spašavatelja. U 15:58 sati unesrećena je dovedena do vozila HGSS-a te kako nije bilo potrebe za hitnom medicinskom pomoći, spašavatelji su istu otpratili do njenog smještaja. U akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja HGSS stanice Makarska.

Do nesreće je došlo zbog loše informiranosti o planinarskoj stazi, neadekvatne odjeće i obuće i zbog nedostatka vode i hrane. Stoga još jedan put pozivamo sve građane da budu odgovorni i ne podcjenjuju majku prirodu, a pogotovo ne planinu – priopćili su iz HGSS stanica Makarska.

Oglas

.