Nekoliko dana od koncerta benda Black Coffee, održanog na Hrpini 1.lipnja, doznali smo jedan detalj koji je nemalo iznenadio posjetitelje koji su na koncertu željeli popiti piće. Naime, na spomenutom je koncertu bilo nemoguće popiti pivu. Ugostiteljskom objektu koji radi na susjednom trgu, a koji je dobio posebno odobrenje za točenje pića na koncertu, sugerirano je da, kako doznajemo, radi – koktele. Namjera je bila postaviti točionik pive, no dobili su crveni karton za takvu ideju.

Budući je ugostitelj registriran kao zalogajnica, nije bio u mogućnosti ponuditi koktele nego su se mogla uzeti pića poput gin tonica ili aperola spritz, što se nije svidjelo svim posjetiteljima kao izbor.

Kako doznajemo, zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan je ovu odluku obrazložila riječima kako nije primjereno nuditi pivu uz jazz glazbu.

Oglas

Sugrađanka koja nam se požalila na ovo rekla je kako je bila u šoku kad nije mogla dobiti željeno piće. – Ja sam htjela popiti pivu, i kad sam ju naručila, vidjela sam da se ljudi okolo znakovito smiju. Rečeno mi je kako se ne smije točiti piva i kako upravo komentiraju ovu neobičnu odluku. Valjda je piva seljačka, nije dovoljno kulturna ili urbana…Nisam mogla doći sebi, ispričala nam je.

Ivona Ćirak /foto M.D.