Zvuči nevjerojatno, ali se dogodilo jučer ujutro u Makarskoj – naime, muškarca koji je plivao na Osejavi, 10-ak metara od stijena, u moru je napao i ugrizao pas, i to pitbull koji je doplivao s obale.

Događaj je za Makarska danas potvrdila splitska policija. – Primljena je dojava da je oko 8.30 sati u Makarskoj pas pasmine Pitbull doplivao do muškarca koji se nalazio u moru i ugrizao ga za ruku. Prema izjavi oštećenog muškarca vlasnik psa se nalazio na obali i uputio je ispriku da bi se potom udaljio s psom. Oštećenom muškarcu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda. Za sada nije utvrđen identitet vlasnika te policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, kazali su nam iz PU Splitsko-dalmatinske.

Preko obitelji 55-godišnjaka kojem se ovo dogodilo, a koji inače ne živi u Makarskoj no ovdje ima rodbinu, doznali smo i neke druge detalje. – Vlasnik je šetao psa putem od vile Barbieri u smjeru Nugla. A plivač je bio blizu puntina 10-15 m od obale, sa maskom prsno gledajući u dno. Kako nam je kazao, odjednom mu je nešto skočilo na noge. On se okrenuo licem u lice našao sa pit bulom koji ga je šapama napadao da mu dođe do glave. On se branio i zadobio tri ugriza na one ruke – doznaje Makarska danas od njegove obitelji (podaci poznati redakciji op.a.), koji kažu da je vlasnik psa reagirao, dozvao životinju i uspio je izvući na škrije. Nakon toga se ispričao i – otišao.

Oglas

Nesretni muškarac je, kažu nam članovi obitelji, zadobio ugriz na zapešću desne ruke, s gornje i donje strane, te ugriz na prstu lijeve ruke, skoro do kosti. Uz tablete za bolove prima dvije vrste antibiotika a o pretrpljenom šoku, kažu, teško je i govoriti.

MD/foto MD