Subota donosi glavni dio promjene vremena. Duboka ciklona s područja Genovskog zaljeva premjestila se tijekom jutra na sjeverni Jadran i očekuje se njeno daljnje premještanje prema srednjem Jadranu. Zbog toga je tijekom jutra oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u dijelovima Dalmacije od Trogira i Splita bilo je i tuče – objavljuje Dalmacija danas.

Prema podacima mreže Pljusak.com u Rudi je u zadnja 24 palo čak 89 litra kiše po kvadratnom metru, a u Muću i Kaštelima oko 50 litara. Promjena vremena prošle noći je donijela vrlo vjetrovito vrijeme te su lebić i pulenat napravili štetu na dijelu obale. U Primoštenu je valovito more nanijelo velike količine žala i kamenja na tamošnju rivu, a na tom području pojavila se i pijavica.

Osjetno je zahladilo, tako da su temperature zraka 15 stupnjeva niže nego što su bile prije tjedan dana. U višim predjelima Like i Gorskog Kotara jutros je pao i prvi snijeg. Na vrhu Dinare trenutna je temperatura 1,5 Celzijevih stupnjeva i vrlo malo nedostaje do snijega.

Oglas

Oko 9 sati tuča je pogodila i šire splitsko područje, međutim šteta nije bilo, a neki dijelovi grada dodatno su se zabijelili – piše Dalmacija danas.

M.D. / foto Đirada po Rogoznici Facebook