Činilo se da je dan krenuo dobro, no nažalost to nije predugo trajalo – županijski Stožer civilne zaštite, naime, objavio je oko podneva nove podatke prema kojima je jedan novi slučaj zabilježen u Makarskoj, a popisu mjesta s pozitivnima na koronavirus pridružila se i Baška Voda s jednim zaraženim.

Razlog zbog kojeg smo čekali do sada na objavu teksta je sljedeći – naime, podaci kojima je raspolagao makarski Stožer civilne zaštite sve do petnaestak minuta prije objave ovog teksta glasili su drugačije – da u gradu nema novih slučajeva, te da je šest osoba od jučer pušteno iz samoizolacije. Nakon što je županijski stožer objavio novosti na svojoj redovnoj konferenciji pokušali smo – kako iz naše redakcije, tako i u suradnji s makarskim Stožerom – provjeriti o čemu se radi. Za sada nemamo odgovor zbog čega su makarskom stožeru podaci kasnili, no na žalost imamo potvrdu posljednje informacije.

– Potvrđeno nam je da je pozitivan nalaz ustanovljen kod još jedne osobe s prebivalištem u Makarskoj – javio nam se načelnik makarskog stožera Dražen Nemčić. Za sada nemamo pouzdanu informaciju radi li se o osobi koja je bila u kontaktu s prvozraženim Makaraninom, kao niti je li u pitanju osoba koja je do sada bila u samoizolaciji, no čim dobijemo potvrdu izvjestit ćemo vas.
O.F.

Oglas