Iz JU Makarska razvojna agencija Mara objavili su fotografiju novog, prošlog tjedna postavljenog, outdoor displeja osjetljivog na dodir, koji je već nakon par dana išaran. Nalazi se na Peškeri i svrha mu je educirati posjetitelje Grada Makarske i općina Makarskog primorja o prirodnoj baštini i ponudi Parka prirode Biokovo.
Kako dodaju Ovaj displej jedan je od 8 vanjskih displeja koji su prošli petak postavljeni na javne površine, a uz vanjske postavljeno je još 8 indoor displeja u hotele na Makarskom primorju.

Sve to financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta čiji je nositelj Park prirode Biokovo „Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo“, ukupne vrijednosti 34.183.407,30 kn.
JU MARA na predmetnom projektu je partner i nositelj aktivnosti Multimedijalno educiranje posjetitelja. Vrijednost ove aktivnosti, odnosno nabavljenih displeja je 582.266,40 kn + PDV.

“Zašto ovo pišemo? Pišemo jer smo uistinu razočarani i tužni. Europske novce nije lako dobiti, a posebno opravdati. Ovaj ekran je postavljen tek prije nekoliko dana, još nije ni u funkciji, a nekome je već poslužio za vandalizam i iskaljivanje frustracija, kao čisti odraz nekulture. Radi se o skupoj i osjetljivoj multimedijalnoj opremi, koju još uvijek nismo niti opravdali.
Teško je uistinu razumjeti ovakve radnje, te ćemo s ciljem zaštite nabavljene opreme, ali i javnih površina, ubuduće obavijestiti policiju i pokrenuti zakonske postupke protiv počinitelja” – objavili su iz MARA-e.
M.D. / foto MARA Makarska

Oglas