Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac na svom Twitter profilu objavila je rekordne brojke ovogodišnje turističke sezone. Inače, do sada smo se uspoređivali s onom 2019. godine, no čini se kako je ova “pandemijska” pretekla i nju te tako postala najuspješnija sezona u povijesti Hrvatske.

“S gotovo 6,8 milijardi eura prihoda od stranih turista, ovo ljeto je dosad najuspješnije turističko ljeto u Hrvatskoj. Čestitam svim turističkim djelatnicima i cijelom sektoru na odlično odrađenoj turističkoj godini.

Predstoji nam još jedna izazovna godina u kojoj će cijepljenje imati jako veliku ulogu i vjerujem kako ćemo u turističkom sektoru opet imati odgovornog partnera. U 2022. zajedno nastavljamo jačati prepoznatljivost Hrvatske po kvalitetnoj i raznolikoj cjelogodišnjoj ponudi”, navela je Brnjac.

Oglas

Ministar financija Zdravko Marić je, gostujući u RTL-u Danas, iznio ovogodišnje brojke. “Ostala su dva dana, mogu reći da će porezni prihodi biti iznad plana. Vjerujem u naplatu PDV-a da će ići preko, doprinosi isto preko, trošarine unutar plana. Porez na dobit nešto ispod, rashodi će biti malo ispod. Rezultat proračuna bit će bolji nego je predviđeno u rebalansu. Negdje smo, možda i na razini od 4 posto BDP-a”, rekao je.

MD / foto MD