Temperaturna kazaljka posljednjeg radnog dana u tjednu ponovno je donijela niske temperature u Dalmatinskoj zagori. Maglovito jutro u Sinju, s temperaturom od -7,4 stupnja Celzijeva, injem i maglom je probudilo Sinjane – piše Dalmacija News.

Centar Cetinske krajine držao je uvjerljivo dno temperaturnih vrijednosti, a prvi pratitelji bili su Gospić s -4,1 i Otočac s 3,5 stupnjeva u minusu.Knin se u 7 sati probudio s temperaturom od -2 stupnja.

Očekivano su najviše temperaturne pluseve imali otoci. Palagruža je u 7 sati mjerila 11,5 stupnjeva, a Lastovo i Veli Rat bili su na ugodnih 10,2 stupnja Celzijeva.

Oglas

U isto vrijeme je u Splitu izmjereno 8,1, a Dubrovniku okruglih 10 stupnjeva.

Danas će nas pratiti sunčano i stabilno vrijeme. Temperature, one dnevne, kretat će se do 15 stupnjeva na Celzijevoj ljestvici na obali, dok će u unutrašnjosti Dalmacije i dnevne temperature biti s jednoznamenkastom vrijednosti.

Vikend donosi promjenu vremena. Na Jadranu će česta pojava biti kiša, posebice na sjevernom dijelu, mjestimično popraćena munjama i gromovima, a od subote navečer do ponedjeljka će biti i umjerene do jake bure.

M. D.