Gradska knjižnica Makarska sudjelovat će i u ovogodišnjoj ‘Noći knjige’, koja se obilježava u petak, 23. travnja. S obzirom na prilike oko pandemije, program će biti realiziran virtualno.
Tema događanja: ‘Ljekovita moć knjige’ navela nas je Noć knjige 2021. označiti motom: ‘Od knjige o zdravlju, do zdravlja uz knjigu’.

Program je zamišljen uz tri gosta, od kojih će svaki na svoj način predstaviti svoje viđenje ‘ljekovitosti’ pisane riječi.

Jelena Puljak Erceg, makarska učiteljica i osnivačica malog pogona kozmetike od autohtonog bilja, preporučit će knjigu s temom iz popularne botanike. Uz to će biti pročitan i dio iz Likaruše, starog zapisa o ljekovitosti bilja iz makarskog areala.

Oglas

Ivna Talaja, makarska pjesnikinja, čija je poezija s religioznom tematikom uvrštena u brojne zbirke i antologije, predstavit će nam svoj pjesnički opus i progovoriti o poeziji kao ‘melemu za dušu’. Uz to će biti predstavljen i izbor poezije koju preporučuju naši knjižničari.

Pod motom ‘smijeh je lijek’, Lovrenco Laušić, glumac-amater makarskog društva ‘Zlatousti’, pročitat će dio iz humoristične literature te ćemo predstaviti i mali izbor beletristike vezane uz humor specifičan za Dalmaciju.
U Noći knjige 2021., namjeravamo organizirati i književni online kviz u kojem će zainteresirani moći sudjelovati preko naše Facebook stranice.

Pozivamo sve da prate službenu Facebook stranicu Gradske knjižnice Makarska na kojoj ćemo pravovremeno stavljati sve obavijesti vezane uz obilježavanje ovogodišnje Noći knjige – poručuju iz Gradske knjižnice Makarska.
M. D.