Nakon prošlotjednog poraza u Kaštel Sućurcu (2:0), nogometaše Jadrana čekao je novi nimalo lagan izazov. Tučepljani vode tešku i neizvjesnu borbu za ostanak, stoga im je svaka utakmica od iznimne važnosti. U ovom kolu na Slatini je gostovao Mračaj iz Runovića, a nakon 90 završilo je 0:0.

Iako nije uspjela doći do pobjede, za igrače Jurice Karabatića najvažnije je da i dalje vrijedno skupljaju bodove. Do kraja sezone ostalo je još sedam kola, pa će Jadranaši morati dobro potegnuti žele li ostati u ligi. Ipak, ukoliko budu odigrali na razini nedavne utakmice protiv Slavena (pobjeda Jadrana 1:0), ostanak ne bi trebao doći u pitanje. Trenutno najveći konkurenti su im Tekstilac, Imotski, Orkan i Vinjani. Male bodovne razlike između spomenutih klubova granatiraju napetost do posljednjeg kola, a tko će na kraju izvući „deblji kraj“ saznat ćemo za otprilike mjesec i pol dana.

Mračaj je pak u puno ležernijoj poziciji. Klub iz Runovića trenutno drži sedmo mjesto s 22 osvojena boda i u miru se može posvetiti nastavku sezone. Sljedeće kolo igra se za tjedana dana, a Tučepljane očekuje gostovanje kod Tekstilca.
D.Srzić/foto NK Jadran/ilustracija

Oglas