Krajem ovog tjedna u pogon se vraćaju i dalmatinski županijski ligaši. Nogometaši Jadrana proljetni dio sezone otvaraju utakmicom protiv Orkana.

Tučepljani su jesenski dio sezone odradili vrlo skromno, pa ih u nastavku očekuje velika borba za svaki bod. Jadrana, Tekstilca i Vinjane dijele tek dva boda od posljednjeplasiranog Orkana, te je za očekivati njihovu veliku međusobnu borbu sve do posljednjeg kola.
Dugoraćanima će utakmica protiv Jadrana biti druga u proljetnom dijelu sezone. Naime, Orkan je prošli tjedan u prvom kolu županijskog kupa dočekao Zmaja, a s 0:2 slavili su igrači Gorana Šušnjare. Tučepljani su pak dva dana ranije trebali ići u goste Uraniji, ali ta utakmica je odgođena za 01.03. (odgođeno zbog viroze nekolicine Jadranovih igrača).

Jadran će svoj prvi proljetni nastup imati ovu subotu, a lakšeg protivnika teško da su mogli poželjeti. Orkan je trenutno najlošija momčad lige, no i oni puno nada polažu upravo u ovaj susret. Jadran je blagi favorit, ali njegova dosadašnja izdanja nisu bila na očekivanoj razini, stoga opreza nikad dosta.

Oglas

Ipak, prikazana igra sa zimskih priprema daje zalog za optimizam i ukoliko Jadranaši i u subotu budu na toj razini, definitivno se imaju čemu nadati.

Eventualnom pobjedom Jadran bi napravio važan korak te bi barem nakratko pobjegao iz opasne zone.
Utakmica na Slatini igra se u nedjelju, 26.02. u 15:00.
Dora Srzić / foto NK Jadran