Treća nogometna liga stigla je do 28. kola. Do kraja natjecanja ostala su još samo tri kola, a prvo od njih igra se u subotu i nedjelju. Na teren će i nogometašu Uranie, koje očekuje jako težak zadatak

U Bašku Vodu dolazi Hrvatski Vitez, momčad koja se već drugu sezonu u nizu nalazi pri vrhu ljestvice. Klub iza Posedarja drži osmo mjesto s 39 bodova, međutim od petoplasiranog GOŠK-a iz Kaštela dijele ga samo tri boda. Hrvatski Vitez u prošlom kolu na svom je terenu neočekivano poražen od Uskoka (1:2), što ga je zasigurno poljuljalo.

Urania je pak tjedan dana ranije došla do vrijedne pobjede na Parku mladeži, čime je djelomično smanjila zaostatak za pretposljednjim Kamenom. S obzirom da je do kraja sezone ostalo još vrlo malo, jasno je da za Baškovođane svaka sljedeća utakmica može biti i presudna. Prva od njih na rasporedu je već sutra, kada Uraniji u goste stiže Hrvatski Vitez.

Gosti u taj susret ulaze kao favoriti, no njihovi rezultati u posljednjih nekoliko tjedana pozivaju na oprez. Naime, u posljednje vrijeme imali su nekoliko neočekivanih kikseva, stoga Urania u ovoj utakmici nipošto nije bez šansi. Dapače, za očekivati je uzbudljiv i neizvjestan dvoboj.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 14.05. u 17:30.
Dora Srzić / foto NK Urania