Treća hrvatska nogometna liga Jug polako se bliži svome kraju. Do završetka natjecanja preostala su još četiri kola, a prvo od njih na redu je ovaj vikend. Nogometaši Zmaja dočekat će pretposljednji Kamen, dok Urania ide na noge RNK Splitu.

Zmaj je u prošlom kolu gostovao kod Neretve, no nije uspio nastaviti niz dobrih rezultata. Igrači Gorana Šušnjare dali su sve od sebe, ali s gostovanja u Metkoviću na kraju su se vratili bez ijednog boda. Međutim, Zmajevci nemaju puno vremena za žaljenje. Nova utakmica očekuje ih već u subotu, kada im u goste dolazi Kamen. Momčad iz Podbablja ove sezone igre prilično loše te se nalazi u velikoj borbi za ostanak. Kamen tren8tno ima sedam bodova više od posljednjeplasirane Uranie, čime se nalazi vrlo blizu toga da i matematički osigura ostanak. Račune će im pokušati pomrsiti Zmaj, koji u subotu na neki način igra i za sebe i za susjednu mu Uraniu. Što se tiče subotnje utakmice u Makarskoj, Zmaj je u njoj izraziti favorit. Ipak, taj status morat će potvrditi i na terenu a za to će se trebati dobro potruditi.

Susret je na rasporedu u subotu, 06.05. 2023. u 17:30.

Oglas

Za razliku od Zmaja, nogometaši Uranie nalaze se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Naime, trenutno se nalaze na posljednjem mjestu s 18 osvojenih bodova, sedam manje od 15. Kamena. S obzirom da su do kraja preostala još samo četiri kola, svaka sljedeća utakmica za Baškovođane je od iznimne važnosti. Dapače, svaka sljedeća može biti i odlučujuća. Ovaj vikend očekuje ih gostovanje kod RNK Splita, koji je u prošlom kolu s 1:2 slavio Iza grada (kod Uskoka). Urania u utakmicu na Parku mladeži ulazi s imperativom pobjede, ali doći do nje neće joj biti nimalo lako. Split se u nekoliko navrata pokazao kao vrlo dobra ekipa koja je znala uzimati bodove i pun jačim od sebe, pa im Baškovođani ne bi trebali predstavljati previsoku prepreku. No, nema sumnje da će Urania će u ovaj dvoboj ući silno ,motivirana, te će dati sve od sebe da se u Bašku vodu vrate s tri velika boda.Utakmica se igra u subotu u 17:30.
Dora Srzić / foto HRNK Zmaj