Inicijativa Nogometaši rivijere za ratnicu Lavu prikupila je ukupno 4.069 eura za liječenje dvogodišnje djevojčice Lave, čija je borba s teškom bolešću ujedinila čitavu Hrvatsku.

Inicijator ove humanitarne akcije je udruga Amicis, a sudjelovale su sve nogometne i malonogometne ekipe s naše rivijere – Jadran, Urania, Zmaj, Novo Vrijeme, ŠN za djevojčice Apfel Arena, Veterani MR, Brela, Magic Pub, Amicis, DPH Tučepi, DPH Torcida MR, All In, Kala Bar, PP Makarska, Gornja Vala, Downtown Brela, FF Monaco, Makarska Touristik, Tučepi United, Zagora i Kavana Romana.

U proteklim danima sportaši su između sebe prikupljali dobrovoljne priloge, a danas su se okupili radi zajedničke fotografije na makarskom lukobranu. Podsjetimo, dvogodišnja Lava boluje od spinalne mišićne atrofije, a kako bi zaustavila progresiju bolesti potreban joj je lijek Zolgensma, odnosno iznos od 2,4 milijuna eura te odlazak u Los Angeles.

Oglas

– Inicijativa je okupila sve nogometašice i nogometaše s našeg područja u jednu humanitranu akciju i nadamo se da će ova mala donacija pomoći da djevojčica što prije ode na liječenje, te da se što prije oporavi i vrati u normalan život – kazao je trener u HRNK Zmaj Darko Vlatković.

O.F./ foto O.F.