Privatni iznajmljivači smještaja i oni koji to namjeravaju biti ne moraju se brinuti niti bojati zabrane rada jer toga neće biti, ali će se iduće tri-četiri godine provesti rekategorizacija koja će sve obuhvatiti, zaključeno je na sastanku predstavnika Zajednice obiteljskog turizma pri HGK s ministrom Garijem Cappellijem kako javlja N1.

Apartmani i općenito ta vrsta smještaja nisu problem, nego razvoj proizvoda u destinacijama, rekao je Gari Cappelli prilikom predstavljanja rezultata prošle turističke godine i najave nove.

Predsjednica Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK Nimac Kalcina zadovoljna je što je rečeno da zabrana ni ograničenja neće biti, a u vezi kategorizacije napominje kako je većina privatnog smještaja, otprilike 70 posto, kategorizirana s tri zvjezdice.

Oglas

“Često se mogu čuti razne primjedbe da bismo trebali imati znatno veći broj objekata s četiri i pet zvjezdica, međutim, naši objekti s tri zvjezdice su neusporedivo kvalitetniji od isto kategoriziranih u drugim zemljama, primjerice Italiji”, podsjetila je Nimac Kalcina.

Cijeli članak možete pročitati na N1

M.D. / Foto: Duje Antonini