Prema podacima koje smo dobili od načelnika Stožera civilne zaštite Dražena Nemčića, u gradu Makarskoj do nedjelje 05.travnja su bila potvrđena ukupno tri pozitivna nalaza na koronavirus dok su na ostatku rivijere za sada potvrđena još tri – dva u Baškoj Vodi te jedan u Brelima. Ukupno se na rivijeri, prema podacima kojima raspolaže Nemčić, u samoizolaciji nalazi oko 160 osoba od čega otprilike polovica otpada na grad Makarsku.

-U ponedjeljak će se provesti još nekoliko testiranja, postoji mogućnost i da dobijemo potvrdu još slučajeva, ali ukoliko se to i dogodi, u pitanju će biti slučajevi koji usko vezani za one prethodne. Često sam u kontaktu s dr. Jadrankom Bebek, ona mi kaže da je zadovoljna kako stvari sada stoje na našem području i možemo kazati da je sve pod kontrolom – dodaje Nemčić.

Dok Makarani u najvećoj mjeri sjede u kućama, prazne gradske ulice svakodnevno obilaze i dezinficiraju vozila Javne vatrogasne postrojbe Makarska a od vikenda su, doznajemo, pojačane i kontrole na ulazu u grad. – Imali smo dosta dojava o većoj fluktuaciji prometa i morali smo malo ‘stisnuti’ jer ljudi su se počeli vozikati iz dosade. Pri kontroli pomažu i gradski redari, a ulazi u grad se pojačano nadziru u onim kritičnijim periodima u jutarnjim i popodnevnim satima – dodaje Dražen Nemčić.
O.F.

Oglas