Josip Brkić prvo je pojačanje Novog Vremena Apfel. Dojučerašnji stasiti pivot zagrebačke Uspinjače Gimke proljetni će dio sezone braniti boje makarskog prvoligaša koji namjerava pokal prvaka vratiti u svoje vitrine.

– Poziv je bio jako iznenađujuć zbog više faktora. Prvo je što je meni ovo ipak prva prava futsal sezona i nikako nisam ovako rano očekivao poziv od ekipe koja je jedan od favorita za naslov. Druga je i ta ozljeda na kupu prošle sezone zbog kojeg nisam bio aktivan skoro 7 mjeseci. Do suradnje je došlo relativno brzo. Prije svega mi je bilo bitno da se klubovi međusobno dogovore i da nitko ne bude oštećen. Kada su klubovi postigli dogovor sve ostalo je bilo stvar formalnosti i eto dogodio se transfer – kazao je Brkić za Crofutsal, dodavši da smatra dolazak u Makarsku pravim izborom za osobni razvoj.

– Dobro sam upoznat sa sredinom u koju dolazim. To je jedan jako kvalitetan kadar i smatram da je za moj osobni razvoj pravi izbor jer trenirat ću svakodnevno s igračima koji su na vrhunskom nivou. Što se tiče trenera Strunje upoznat sam i s njim preko HNS-ovih futsal kampova gdje su mi on i Kujtim Morina bili treneri i praktički sam s njima odradio svoje prve futsal treninge u životu – dodao je Brkić.

Oglas

Novi član Novog Vremena priznao je da se veseli i mogućnosti nastupa pred makarskom publikom u bližoj budućnosti. – Makarska publika je nadaleko poznata i veselim se što postoji mogućnost da ću uskoro igrati pred njom. Općenito naš sport je puno praćeniji na jugu i dvorane su često punije, a svi mi volimo igrati pred punim tribinama. Vjerujem da će se ova situacija oko korona virusa završiti ubrzo, jer mislim da se nikome ovakva situacija ne sviđa i svi željno iščekujemo povratak u normalu.
M.D. / foto: Crofustal