Croatian.film, internetska platforma koja besplatno prikazuje hrvatske kratkometražne filmove, ovaj tjedan donosi nove filmove koji se mogu pogledati među mnogima u njihovoj zbirci igranih, animiranih i dokumentarnih ostvarenja.

“Zahvaljujemo svim autorima i autoricama filmova te produkcijama koje šalju svoje radove i na taj način nam olakšavaju dane koje provodimo kod kuće”, poručili su pokretači projekta, Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Ovaj se tjedan predstavljaju animirane filmove “Lovac i kralj” (Vjekoslav Živković, 2014.), “Tišina mora” (Vjekoslav Živković, 2010.) i “Neobična kupka gospodina” Otmara (Niko Radas, 2019.).

Oglas

Od igranih filmova odabrani su “Ivo” (Nikola Strašek, 2012.) i “Trapula” (Marko Škobalj i Ivan Ramljak, 2013.), a tu je i dokumentarno-eksperimentalni “Zima” (Damir Radić, 2017.).

Može se i pogledati dokumentarac “Prozor na život” (Silvio Mirošničenko, 2014.), priča o zatvorenicima koji snimaju vlastiti život u strogo kontroliranom zatvoru, čija su osobna svjedočanstva okrenuta su prema prozoru, jedinom pogledu u život.

Od pokretanja platforme prije nešto više od dva mjeseca hrvatski kratkometražni filmovi koji se na njoj prikazuju besplatno, pogledani su čak 50 tisuća puta.

Croatian. film nadovezuje se na natjecateljski program Kockice ZFF-a, a pokrenut je kako bi se dala pozornost filmovima kratkoga metra kako oni nakon uspjeha na festivalima ne bi postali zaboravljeni.

Hina / Foto: Pixabay