Mito Mravičić više nije vlasnik “Makarskog Jadrana”, a brod, skupa s brendom i posadom, otišao je u ruke brodara Nikole Šiljega iz Makarske. Šiljeg već neko vrijeme radi na preuređenju broda, no kako nam je otkrio, većih promjena neće biti.

– Zadržao sam ljude, nastavljamo iste izlete, a kad me pitate je li teret nastaviti voditi brod koji je na čelu imao prepoznatljivog Mitu, ali nije…Sve ide naprijed, prilagodit ćemo se, kazao nam je Šiljeg, inače vlasnik broda “Viganj”, koji je naglasio kako nije od riječi, nego više od djela.

– Nadam li se sezoni? Pa nada umire zadnja. Nadajmo se da će biti posla, kazao je Šiljeg.

Oglas

Mito Mravičić kaže kako ne treba sumnjati u djela kad se radi o Šiljegu, jer ga drži vrijednim i odgovornim čovjekom.

– Javilo mi se za kupnju broda njih 10-ak, ali nisam htio da brod ode van grada. Htio sam da ostane tu i da se nastavi tradicija. Bilo mi je važno da novi vlasnik zadrži posadu, jer su ti momci korektno i pošteno radili. Mogu reći da je upravo jedan od mojih momaka išao na veliki brod i završio Pomorsku školu. Takvih je bilo sigurno 5,6, koji su išli na brodove koji voze po tri ili četiri tisuće turista, kazao je Mravičić.

– Ja se nadam da smo ostavili dobar glas. Vjerujem da neće biti problema, ali ako štogod zaškripi, Mito je tu, poručuje Mravičić za kraj.

Ivona Ćirak /foto M.D.