Grad Makarska je putem svoje službene web stranice izdao obavijest građanima u svrhu informiranja javnosti o načinima i uvjetima e-propusnica.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 1. travnja 2020. je donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je građanima omogućeno jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građanin i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi epropusnice.gov.hr/, a pristupiti mu možete i preko linka na internet stranici Grada Makarske.

Oglas

Građanima kojima je Stožer civilne zaštite Grada Makarske izdao propusnice za napuštanje mjesta prebivališta prije nego li je nova odluka stupila na snagu, iste će vrijediti do 5. travnja, nakon čega će morat podnijet novi zahtjev preko Ministarstva uprave i to preko aplikacije e- Građanin i e-Propusnice.

Svi zahtjevi za propusnicama moraju biti potpuno i točno ispunjeni jer se nepotpuni zahtjevi neće razmatrati, a nova e-propusnica vrijedi maksimalno 14 dana.

U iznimnim situacijama Stožer civilne zaštite Grada Makarske će zahtjeve zaprimati i obrađivati putem novog web obrasca na internet stranici Grada Makarske te e-propusnice, ukoliko se radi o opravdanim razlozima, izdavati putem e-maila podnositelja koji je naveden u zahtjevu.

D.A.