Na svečanoj sjednici povodom Dana grada makarski gradonačelnik Jure Brkan u temeljitom se izlaganju posebno osvrnuo na korona-krizu, podsjetivši na ono što je učinjeno. Uz činjenicu da je Stožer radio ono zbog čega je osnovan, spomenuo je tri paketa mjera pomoći makarskim poduzetnicima, a koji su usvojeni jednoglasno na Vijeću.

Zanimljivo je da je najavio neke socijalne mjere. – U idućih godinu vidljivo je da 2021.neće biti posve normalna, neće biti rekordna, u najboljem slučaju prva godina oporavka, kazao je Brkan najavivši određene mjere jer, kako je rekao, morat će se pomoći i građanima.

Prije svega planiraju podignuti cenzus za ostvarivanje prava na socijalnu skrb, a obećao je Brkan da će se povisiti iznosi uskrsnica i božićnica. Najavio je i važnu vijest za roditelje srednjoškolca, kojima će, kako je obećao, Grad sufinancirati kupnju udžbenika. Posjetio je na značaj naknade roditeljima za djecu do navršene tri godine, a koju trenutno koristi njih 160.

Oglas

– Mi bilježimo povećanje stanovništva, ali to je od useljavanja, kazao je Brkan naglasivši da prirodni prirast nije tako obećavajući te dodao kako treba stimulirati demografsku obnovu.

M. D.