Pitanje obnove zgrade srednje škole, točnije, obnove fasade i okoliša škole, te interijera, zanimalo je na aktualnom satu Gradskog vijeća vijećnika Stjepana Zelića. Pitao je hoće li se Grad uključiti u taj projekt kazavši kako mu je jasno da je Županija osnivač, no da je dužnost vijećnika voditi računa o obrazovanju.

Gradonačelnik Zoran Paunović se složio kako su uvjeti izrazito loši te kako se vjerojatno niti nisu mijenjali otkad je on završio srednju školu, što je bilo 1998.godine.

– Ja sam samo prošli tjedan imao dva sastanka s nadležnim županijskim pročelnikom Tomislavom Đonlićem. Projekt je napravljen, mislim da je čak i Županiji neugodno koliko se čeka, no nije sve u njihovim rukama. Vezane su nam ruke svima sve dok ne riješimo imovinsko pravne odnose. Ne možemo ulagati u tuđu nekretninu, zbog toga bih mogao završiti u zatvoru, kazao je Paunović.

Oglas

Dodao je kako se čeka rješenje i kad se to riješi, kako ne bi trebalo biti problema jer imaju projekt.

O svemu tome pisali smo u prosincu prošle godine. Došli smo tad do podatka da je Županija izradila projekt još 2020.godine, otkad stoji u ladici. Obnova je procijenjena na 13 milijuna kuna, a za ovu je godinu ista ta Županija kojoj je neugodno za energetsku obnovu srednjih škola na svojem području ostavila mizernih 100 tisuća kuna.

Da je Županija u mogućnosti uložiti u školu, to ne bi bio problem. No čisti imovinsko pravni odnosi preduvjet su za apliciranje na fondove.

Paunović je u prosincu 2021.godine bio optimističan kazavši kako je 90 posto riješeno te kako očekuje da će se uvjeti za prijavu na natječaj steći u mjesec-dva.

Od tada je prošlo skoro pola godine, a promijenio se jedino gradonačelnikov ton koji, nažalost, više nije tako optimističan.

Ivona Ćirak /foto M.D.