Proizvodni obrt Herbae Dalmatiae, u vlasništvu Jelene Erceg, nakon prethodno dva odobrena EU projekta, uspješno je odobren za financiranje i svog trećeg projekta naziva HERBAE kvaliteta, prijavljenog u okviru Poziva Znakovi kvalitete koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

-Predmetnim projektom, ukupne vrijednosti 20.500,00 kuna, proizvodnom obrtu iz Makarske dodjeljuje se znak Hrvatska kvaliteta za linije proizvoda prirodne kozmetike na osnovi mediteranskog bilja, i to linije naranče, lavande i smilja. Riječ je o kremama i uljima za njegu.

Oznaku Hrvatska kvaliteta imaju proizvodi, usluge ili djelatnosti koji posjeduju natprosječnu kvalitetu, a proizvedeni su na području Republike Hrvatske ili su nastali kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije. Stoga još i više veseli činjenica kako je obrt Herbae Dalmatiae treći lokalni proizvod koji je uspio ishoditi ovu oznaku uz stopostotno financiranje EU fonda, čemu smo i mi doprinijeli, navodi Makarska razvojna agencija MARA.

Oglas

Vlasnica obrta Jelena Erceg rekla je da joj iznimno puno znači ova potpora i oznaka kvalitete.

-Voljela bih da dobijemo i oznaku “izvorno hrvatsko” jer smatram da imamo adute za jedan takav certifikat, rekla nam je Erceg.

M.D./foto MARA