Udruženje obrtnika Makarska organiziralo je sudjelovanje obrtnika s područja Makarske rivijere na 34. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika koji se održao u Dubrovniku od 27.-29.11. u Valamar hotelima  Lacroma Hotel i  Argosy Hotel.

Ove godine sudionici s Rivijere bili su predstavnici  različitih struka koje pripadaju cehu za ugostiteljstvo i turizam.  Tako su u Dubrovnik, osim ugostitelja, otputovali turistički vodiči kao i obrtnici koji obavljaju djelatnosti usluge smještaja.

Nabrojani  skupini u sudjelovanju na kongresu prvi puta se pridružio izlagač s područja Makarske rivijere.

Oglas

Hrvoje Belančić, vlasnik obrta Kocha, izazvao je veliki interes na štandu izlagača sa svojim inovativnim proizvodom bezalkoholnog, osvježavajućeg pića poznatijim kao kombucha.

– Iznimno nas veseli angažman našeg mladog obrtnika, koji je kroz uspješan nastup prezentirao ne samo svoj obrt već i naše Udruženje i brand ugostiteljske ponude Makarske rivijere.

Kongres je okupio nekoliko stotina ugostitelja i turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske, predstavnika struke i državnih institucija. Kroz panel rasprave diskutiralo se o stanju ugostiteljskog sektora nakon rasta troškova i cijene energenata te izazovima porezne politike i radne snage.

Odlazak na kongres našim je obrtnicima bio odlična prilika za educiranje, razmjenu iskustva sa kolegama i ugodno druženje.

Iz Udruženja obrtnika Makarska najavljuju još jedan odličan projekt na nivou Ceha za ugostiteljstvo i turizam kojeg predvodi Ante Matić. Riječ je o održavanju edukativnih radionica u makarskoj Srednjoj strukovnoj školi o čemu će nas uskoro podrobnije izvijestiti, stoji u priopćenju Udruženja obrtnika Makarske rivijere.

M.D./foto M.D.