Turistički radnici trenutno su prioritetna skupina radno aktivnog stanovništva koja bi se, prema najavama ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, trebala početi cijepiti od sredine travnja. Naime, radi se prema procjenama o oko 70.000 turističkih djelatnika, a osim stalno zaposlenih u turističkom sektoru u prioritetno cijepljenje biti uključeni i sezonski radnici. Razmatra se i  model kako bi se čim prije počelo s cijepljenjem 90 tisuća privatnih iznajmljivača, međutim, kojim tempom će se provoditi cijepljenje i kako “dišu” turistički radnici, još uvijek su nepoznate varijable.

Kako doznajemo od makarskih liječnika, cjepiva Astra Zenece još uvijek ima budući se radi o cjepivu oko kojega se podigla najveća fama, a kod pojedinih liječnika starija je populacija već solidno procijepljena tako da je na redu radno aktivno stanovništvo. Očigledno je da i dalje ima kolebanja oko britanskog cjepiva.

Prema riječima Joška Stelle, direktora županijskog TZ-a, kako će teći cijepljenje turističkih radnika i koliko će cjepiva biti na raspolaganju još uvijek nije poznato.

Oglas

– Mi još uvijek nismo dobili nikakav službeni naputak te je sve što znamo ono što smo vidjeli u medijima. Ako sve bude teklo kako je zamišljeno, onda ne bi trebalo biti problema, no svi znamo koliko dugo ova situacija traje upravo zbog problema s isporukom. Jedan dio stanovništva je prebolio koronu, ako bude išlo kako je krenulo posljednjih dana s cijepljenjem, možemo procijepiti dovoljan broj kako bismo osigurali turističku sezonu, kaže Stella.

Ivona Ćirak /foto M.D.

[socialpoll id=”2741101″] [socialpoll id=”2741102″]