Protekli vikend, od 27. do 29. svibnja održan je 17. međunarodni odbojkaški turnir “Pozdrav ljetu” za mlađe kadetkinje u organizaciji Odbojkaškog kluba Makarska.

Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, i to: ŽOK Triglav iz Kranja sa dvije ekipe, OK Šibenik, OK Vodice sa dvije ekipe, OK Tabor iz Ljubljane također sa dvije ekipe, ŽOK Sinj, ŽOK Trogir, OK Sloga iz Uskoplja i OK Makarska. Na turniru je trebao sudjelovati i ŽOK Leotar iz Trebinja, međutim morali su otkazati u zadnji čas.

Igralo se u dvije dvorane na dva terena a turnir je počeo u petak popodne da bi se finalna utakmica odigrala u nedjelju u OŠ Stjepana Ivičevića u 13.00 sati. Najprije se razigravalo po grupama, da bi kasnije prve dvije ekipe iz svake grupe prošle dalje te razigravale na križ. Sve ekipe su igrale 4-5 utakmica.

Oglas

Igrala se kvalitetna odbojka za tu uzrasnu kategoriju te je bilo jako uzbudljivih, napetih i neizvjesnih utakmica. Na kraju, u finalu, je ŽOK Triglav iz Kranja porazio ŽOK Tabor iz Ljubljane, tako da je i zlatni i srebrni pehar otišao u Sloveniju. Treće mjesto zauzeo je OK Vodice koje su porazile ŽOK Sinj. Peti je bio OK Sloga, šesti ŽOK Trogir, sedme naše Makaranke, osmi OK Šibenik, deveti ŽOK Triglav II, deseti ŽOK Tabor II i jedanaesti OK Vodice II.

Sve nagrade za najbolje igračice turnira odnijele su nadmoćne Slovenke, jedina koja im je uspjela parirati bila je Antonia Perković iz Vodica.

Velika zahvala našem pokrovitelju Gradu Makarska i našim sponzorima Bluesun hoteli Tučepi, Općina Tučepi, Peca Tours i obitelj Zelić iz Tučepa – poručili su iz OK Makarska.

MD: foto Odbojkaški klub Makarska