Ljiljana Mišlov Brkić i Ivan Dračar pobjednici su 21. izdanja splitskog maratona na kojem je na svim utrkama nastupilo ukupno oko 1.000 trkača iz 45 zemalja.

Mišlov Brkić je pobijedila s rezultatom 3:18:22. Druga je bila Marijana Katić (3:22:57), a treća Marija Vrajič (3:27:31).

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Ivan Dračar s rezultatom 2:37:01, drugi je bio Ante Živkovič (2:50:52), dok je treće mjesto osvojio Francuz Lucas Gourg (2:52:33).

Oglas

U polumaratonu slavili su hrvatska atletičarka Tea Faber (1:23:08) i srpski atletičar Milan Mitrovič (1:13:08)

Start maratona, štafetnog maratona i polumaratona bio je na splitskoj Rivi, a start je dao gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak.

Tradicionalno, osim nagrada i medalja najbržima dodijeljene su i medalje “Boli me Pipi” za prvu i prvog odozada, od sponzora Split maratona PIPI. Nagrade su dobili Badanjak Davor iz Hrvatske i Franklin Michaele iz SAD-a.

Svakako je zanimljiva vijest i da je na utrci nastupio makarski gradonačelnik Zoran Paunović,trčeći štafetni maraton zajedno s Kristinom Katić Brkulj, Renatom Selak i Antonijem Brkuljem. -Za ulazak u cilj s osmijehom, potrebno je puno upornosti, truda i odricanja, a svaki cilj je puno lakše ostvariti kad se možete osloniti na dobar tim. Sa zadovoljstvom sam jutros sudjelovao na 21.Splitskom maratonu…- objavio je makarski gradonačelnik na društvenim mrežama.

HINA/M.D./foto Facebook