Iz makarskog Društva prijatelja Hajduka obratili su se javnosti za pomoć, a njihov apel prenosimo u cijelosti.

– I naš DPH je “zakačio” covid-19 i presušila nam je kasa/kesa. Do sad smo praktički sve financirali s onim šta smo uspjeli “zaraditi” na ribarskim večerima iz 2019., te donacijama koje smo dobili npr. na turniru DPH-ova, a nešto sitno bi ostalo i od Bile noći, te nešto od donacija kad gledamo utakmice u prostoru. Kako ove godine nije bilo ribarskih, a neće biti nažalost ni turnira ni Bile noći, iscrpili smo sve šta smo imali, zbog korone utakmica nije bilo, a sad ih ima, ali se zbog straha od korone i mjera o razmaku ne može skupiti u prostoru više od 10-12 ljudi…

Inače, većina naših troškova se odnosi na zakup prostora, pričuvu, struju, vodu, MaxTv, što nas mjesečno košta minimalno cca 1.700 kuna, a imamo i godišnju obvezu poreza koji plaćamo cca 850 kn godišnje.

Oglas


U zadnje vrijeme neke troškove smo krpali mi iz UO između sebe, ali sad nam je potrebna pomoć.Ukratko, ako želimo zadržati prostor u koji smo uložili dosta truda, novca i vremena da nam bude ugodan za gledanje utakmica i neke hajdučke proslave (bit će ih, bit će ih ) onda nemamo druge opcije nego tražiti donacije, obzirom drugačije nećemo moć izgurat do ljeta i nadamo se smirivanja ove pizdarije zvane korona, pa da opet probamo nekako doći do sredstava za normalno funkcioniranje ili na ribarskim večerima ili organizacijom nekih drugih događanja.

Prostor nam je sada, nažalost, skoro jedina oaza u gradu (uz nekoliko iznimki) gdje možeš pogledat Hajduka, a da te ne gledaju s podsmijehom i kao luđaka i ne bi htjeli izgubiti taj mali, ali nama veliki dio našeg makarskog DPH. Svjesni smo da je svima manje-više jebena situacija i nikakav problem nije priznat da je tako, ali vas molimo ako možete i u skladu sa svojim mogućnostima donirate za rad DPH Makarska, uplatom na račun:

Društvo prijatelja HNK Hajduk u Makarskoj, (skraćeni naziv DPH Makarska)
IBAN: HR8123600001102603732
Opis plaćanja: donacija.

Možemo još samo obećati da ćemo čim nam korona i vremenske prilike dopuste, kao zahvalu donatorima organizirati neki “Ist-pit-Hajduk Split party” di ćemo počastiti ekipu – objavili su iz DPH Makarska.
M.D.