Volonteri Plavog križa objavili su na svojoj Facebook stranici tešku priču o okrutnosti nad životinjama. Farmer  u okolici Knina je namjeravao jednu stariju ovcu živu baciti lovačkim psima da je pojedu. Kako je završila ova priča, pročitajte.

-Ponekad je priča toliko teška da jednostavno ne možemo okrenuti glavu, iako smo rekle da više nemamo mjesta. Marinka (djevojka koja je također obećala našoj Milici kravi da će joj naći dom) je u međuvremenu diplomirala i stažira u ambulanti koja se bavi farmskim životinjama. Ne mogu niti zamisliti kako uspjeva (Marinka je veganka i veterinarka) nositi se sa svime što takav posao donosi. Jučer je otišla kod čovjeka koji ima 174 ovce. On je u momentu njenog dolaska vukao staru ovcu za stražnje noge htijući ju baciti živu njegovim lovačkim psima da ju pojedu. Nezamisliv horor za ovcu koja mu je služila cijeli svoj život. I nezamisliv nedostatak suosjećanja za živa bića oko njega. Htio se na taj način riješiti dvije stare ovce, jedna od 10 godina (koja unatoč neishranjenosti i dobi ima još i bebu od 5-6 mj) i druga od 14. Obje u katastrofalnom stanju, kao što se vidi na slikama. Naime on 174 ovce ne dohranjuje preko zime, već što uhvate od bilja zimi, uhvate. Zvuči kao horor film a zapravo je svakodnevica mnogim farmskim životinjama. Marinka nije mogla okrenuti glavu kao niti mi. Otkupila je i janje, kako bebu ne bi odvajala od majke. Nadamo se da će nam za vikend doći svo troje. Slijedi ih dug oporavak, ali i redovna i kvalitetna hrana, sijeno, slama i puno brige – objavio je Plavi križ.

Lijepo molimo ako možete pomoći donacijom jer će trebati osigurati sve za njihov dolazak, uključivši i veterinara ukoliko to bude potrebno. Hvala najljepše svima koji nas podržavaju i koji će nas podržati! A mi se veselimo pružiti im život bez patnje i stresa – objavili su.

Oglas

Uplate možete izvršiti na račun udruge Plavi križ:

HR6025000091101016783 sa naznakom za ovčice

MD / foto Facebook