Izbijanje pandemije coronavirusa, koja je prouzročila značajne mjere smanjenja kretanja, pred online trgovine postavlja do sada najteže izazove. Iz tog razloga, strukovno udruženje online trgovaca Ecommerce Europe provodi nekoliko anketa među nacionalnim udruženjima i mrežnim trgovcima u Europi. Prošlotjedno prvo istraživanje pokazalo je da sektor e-trgovine ima jednu od ključnih uloga u opskrbi stanovništva, prije svega namirnicama – piše časopis Mreža.

Važnost e-trgovine u vrijeme socijalne izolacije i rada od kuće postala je izrazito važna“, kaže predsjednik Ecommerce Europa Wijnand Jongen navodeći kako je „u mnogim zemljama u Europi, poput Belgije, Francuske, Italije i Španjolske, uspostavljene su stroge mjere karantene. U tim zemljama postaje ključna uloga e-trgovine. U cijeloj Europi nacionalne vlade omogućuju e-trgovinama opskrbu potrošača.

U nekoliko zemalja, internetske trgovine i logistički prijevoznici poduzeli su mjere za osiguranje sigurnosti potrošača, poput isporuke i plaćanja proizvoda na vrata bez izravnog kontakta.

Više možete pročitati ovdje.

Oglas

M.D.A. / Foto: Pixabay