Kuloarske priče da je s humanitarnog računa Općine Tučepi namijenjenog obitelji Majkić skinut novac, a koje su se s ulice preselile na društvene mreže, oštro su demantirali načelnik Ante Čobrnić i donačelnik Vjeko Šimić, pozvavši sve koji sumnjaju da pregledaju stanje računa kao i tijek novca.

Naime, 22.veljače objavljeno je na stranici Općine kako je na računu 146 tisuća kuna, no u ovom trenutku je cca 120 tisuća. Razlika je u uplaćenom novcu za stolariju te pola vrijednosti za zemljište koje je kupljeno u Glini, a iz razloga što se na postojećoj lokaciji ne smije graditi (nestabilno zemljište i podzemne vode, uslijed čega je kuća obitelji Majkić moguće i nastradala, op.a.).

-Radi se o posebnom humanitarnom računu s kojega novac ide samo temeljem naloga i može se pratiti u svaku lipu. Sve je transparentno i javno. A širiti takve priče je ništa drugo nego bolesno, nemam druge riječi. Ružno je što je time isprljana jedna tako plemenita humanitarna akcija, komentirao je Čobrnić.

Oglas

Vjeko Šimić kaže kako bi morali biti ne samo nemoralni nego i glupi da takvo što rade, jer se, kaže, radi o posebnom računu gdje se svaki trag lako prati. -Zbog onih koji sumnjaju i zbog istine, stavit ću sutra na stranicu Općine točan iznos i što je gdje uplaćeno. Radilo se o društvenim mrežama ili medijima, ljudi moraju voditi računa što pišu, kaže Šimić.

M.D./foto M.D.