Makaranin Goran Vranješ još je jednom sudjelovao u spašavanju na moru, zajedno s policijom izvukavši teže ozlijeđenog 19-godišnjeg Šveđanina iz mora.

Kako je objavila PU splitsko-dalmatinska, 4. srpnja 15.40 sati prilikom izlaska iz luke Makarska posada službenog plovila Postaja pomorske policije Split uočila je kako veći broj osoba u blizini stijena (sika) rukama dozivaju pomoć.

Policijski službenici su se plovilom uputili prema navedenoj lokaciji i uočili ozlijeđenu osobu. Policijski službenici su uz pomoć građanina koji je upravljao jet-skijom došli do unesrećenog, prebacili ga na službeno plovilo, te ga prevezli do obale gdje su ga preuzeli djelatnici HMP. Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjem državljaninu Švedske kojemu su konstatirane teške tjelesne ozlijede ramena koje je zadobio prilikom skoka u more.

Oglas

Građanin na jet-skiju je bio Goran Vranješ, a podsjetimo i kako je prošlog ljeta zajedno s još dvojicom Makarana spriječio veliku tragediju kada je početkom sezone, 16.travnja 2022., bura odnijela dvije mlade Čehinje prema Bračkom kanalu. Nakon što su uočili djevojke na 800tinjak metara od obale,Vranješ je najprije nazvao Lučku kapetaniju gdje je dobio odgovor kako nemaju posadu za isploviti, a zatim je nazvao Makarsku obalu, odnosno Marina Puharića i njega pitao za pomoć. Ovaj je, pak, odmah nazvao vlasnika broda Marija Prnjka, a već nakon nekoliko minuta Prnjak se pojavio u makarskoj luci odakle su njih trojica isplovili po buri. Djevojke su tada spašene u zadnji trenutak jer zbog vremenskih uvjeta i valova svakog trenutka bilo ih je sve teže uočiti.

Za svoje djelo sva trojica Makarana dobili su priznanje koje se dodjeljuje u sklopu tradicionalnog proglašenja dobitnika Večernjakove Plave vrpce, no Vranješ ga je tada odbio preuzeti uz obrazloženje da nisu krenuli spašavati djevojke zbog nagrade i domjenka.
MD/foto Goran Morović/ privatni album