Baškovodska Urania i ove sezone vodi grčevitu borbu za ostanak u ligi. Jesenski dio prvenstva završila je na posljednjem, 16. mjestu, a početak proljeća nije dobro krenuo.

Urania je na otvaranju nastavak gostovala kod Neretve. Iako smo ih navikli gledati u borbi za vrh, Metkovčanima ne ide baš najbolje i nalaze se blizu opasne zone. Subotnja utakmica stoga je imala veliku važnost za obje ekipe, a bodovi su na kraju ostali u Metkoviću (2:0).

Urania je u dolinu Neretve otputovala bez čak sedam igrača, pa u takvom sastavu nije uspjela nešto konkretnije napraviti.

Oglas

Jučerašnja utakmica bila je vrlo tvrda, a pitanje pobjednika riješeno je tek u posljednjim sekundama. Neretvu je u 20. minuti u vodstvo doveo Fran Ćavar. Taj rezultat na semaforu je stajao sve do sudačke nadoknade, kada Marin Jelavić zabija za potvrdu pobjede Metkovčana.

Iako je bila bez nekolicine važnih igrača, Urania je pružila dobar otpor, no nešto više ipak nije uspjela izvući.

Neretva je s ova tri boda skočila na 10. mjesto, dok se Uranijin status nije promijenio. U prilog im ne ide ni činjenica da je Kamen uvjerljivo porazio Uskoka, čime je pobjegao Baškovođanima na pet bodova prednosti. Priliku za povećanje razlike nad Uraniom ima i Neretvanac, no s obzirom da igra protiv Zadra, mala je vjerojatnost da će uspjeti ostati neporaženi.

Sljedeće kolo igra se za sedam dana, a Baškovođani će na svom terenu dočekati Kamen iz Podbablja. To će zasigurno biti jedan vrlo zanimljiv susret, u kojem ni jedni ni drugi nemaju pravo na kiks.

Dora Srzić / foto NK Urania