I ove godine roditeljima makarskih osnovnoškolaca olakšan je početak školske godine. Dobra vijest je da će svi učenici od 1. do 8. razreda u školskoj godini 2021./2022. imati besplatne udžbenike, radne bilježnice i drugi obrazovni materijal koji će ih dočekati u klupama prvog dana nastave.

Financiranje besplatnih udžbenika ove je godine preuzelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a za radne bilježnice i ostali obrazovani materijal Grad Makarska u proračunu je osigurao sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna.

Kako je na nedavnom susretu s novinarima rekao gradonačelnik Zoran Paunović, ove godine neće biti problema s kašnjenjem isporuke budući je nabava pokrenuta već početkom srpnja.

Oglas

Upitan na istom sastanku hoće li i srednjoškolci dobiti besplatne materijale ili barem dio, što je najavljivala bivša vlast na čelu s Jurom Brkanom te smo pretpostavili da je i predvidjela novac u proračunu za ovu mjeru, gradonačelnik nije ništa decidirano rekao. Rečeno je samo da je ova potpora bila najavljena u kampanji bivšeg gradonačelnika.

M.D./foto M.D.