Dalibor C. i Milan Č., osumnjičeni za pljačku 66-godišnjeg makarskog taksista Joze Čorića, završili su u splitskom zatvoru na mjesec dana – javlja Dalmatinski portal. Pritvor im je određen zbog opasnosti od bijega.

Milan Č. državljanin je Republike Srbije s prebivalištem u Bačkoj Palanci. Živi i radi na Malti, a Dalibor C. ima čak tri državljanstva (hrvatsko, bosansko i srpsko), a živi u četvrtoj državi, tj. u Švicarskoj. U Makarskoj inače gradi 23 apartmana.

Državno odvjetništvo tereti ih za razbojništvo sa smrtnom posljedicom, odnosno, da su prije dva dana u ulici Mate Vladića bb u Makarskoj pozvali Čorića da donese veću količinu novca. S nakanom da se u velikoj mjeri neosnovano materijalno okoriste, naveli su da će kupiti stranu valutu. Više puta su ga udarili u predjelu glave, a potom oduzeli 200 tisuća kuna i 10 tisuća eura s nakanom da ih neovlašteno zadrže. Žrtva je preminula uslijed ozljeda i pretrpljenog šoka. Obojica su negirala da su počinili djelo.

Oglas

Dalibor C. potvrdio je da je odvezao Milana Č. iz Makarske do Vrlike. Tamo se ukrcao u vozilo beogradskih registracija i krenuo prema Srbiji. Uhićen je na graničnom prijelazu Bajakovo malo prije ponoći. Kod njega je pronađeno 10 tisuća eura, dok je u punca Dalibora C. pronađeno 186 tisuća kuna. Novac je tamo odnio nakon što mu ga je prije rastanka predao Milan Č.

U svojoj obrani Milan Č. je naveo da je s Daliborom C. došao u blizinu njegovog apartmana i tamo se susreo s Čorićem. Htio je promijeniti dvije tisuća eura, ali se naljutio kada mu je Čorić htio zaračunati veću proviziju. Otišao je i kaže da ne zna što se dogodilo s Čorićem – piše Dalmatinski portal.

M.D. / Foto: O.F.