Lažljivac je za vikend otišao u Srbiju, pričaju Benkovčani za portal Novosti, jer se nije osjećao dobro, a kada je tamo stigao svojim susjedima je javio da je zaražen. Cijeli jučerašnji dan nisu uspjeli stupiti u kontakt ni s njim, ni s članovima njegove obitelji. Službenim putem i komunikacijom između stožera civilne zaštite dvije države utvrđeno je da se u ovom slučaju radilo o običnoj prehladi i izazivanju panike ovog ‘šaljivdžije‘.

Premda se najave da će kazne za širenje lažnih vijesti te kršenje samoizolacije i karantene iz dana biti sve više, pojedinci i dalje ne odustaju od neodgovornog ponašanja kojim, prije svega, ugrožavaju starije osobe kao i bolesne sugrađanke i sugrađane. Primjer iz Benkovca dovoljno govori dokud to može doći.

Još su gori primjeri s kršenjem karantene ili samoizolacije. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je na presici Kriznog stožera rekao da je 40 osoba uhvaćeno i prijavljeno zbog kršenja samoizolacije.

Oglas

‘Nećemo se libiti kažnjavanja i prijavljivanja. Javno zdravlje je na prvom mjestu. Ako se netko ne može ponašati odgovorno, postoje institucije ove države koje će ga u to uvjeriti’, kazao je.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

M.D.A. / Foto: Alexandr Ivanov / Pixabay