Ciklus umjetničkih izložbi u sklopu programa Makarskog kulturnog ljeta Gradska galerija Antuna Gojaka nastavljen je u četvrtak 22.kolovoza otvaranjem izložbe Brodovi, autora Ivana Peraka, akademskog slikara iz Dubrovnika koji se premerijeno predstavio makarskoj javnosti.

Oglas

Sam autor diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru 2007. godine u klasi mentora prof.Antuna Borisa Švaljeka, gdje je 2009.  završio postdiplomski studij „Ars Sacra“ u klasi mentora prof.Ante Kajinića Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Dubrovnika, te radi kao likovni pedagog u OŠ Ivana Gundulića i kao vanjski suradnik na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjel za umjetnost i restauraciju.

Na svojoj dvanaestoj samostalnoj izložbi, Ivan Perak predstavio je platna nastala kroz recentni stvaralački ciklus inspiriran brodovima, a nakon pozdravnih riječi ravnatelja Galerije Gojak Josipa Karamatića izložbu je u ime Grada Makarske otvorio pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić.  Izložba Brodovi dostupna je do 6.rujna, a za posjet je otvorena od ponedjeljka do petka od 9 do 12, te od 18 do 20 sati.

O.F. / D.A.