Požar koji je u nedjelju popodne izbio na Osejavi srećom je lokaliziran prije nego li je dohvatio katastrofalne razmjere, zahvaljujući naporima preko 90 vatrogasaca iz Makarske i svih susjednih općina te asistenciji dvaju kanadera, a ukupna bilanca iznosi oko 6 hektara opožarenog područja. Nedjeljnu dramu na Osejavi promatrali su brojni Makarani i turisti, a borbu kanadera i vatrogasaca s požarom mogli ste gledati i uživo na našoj Facebook stranici.

Nekoliko dana kasnije i službeno je poznat uzrok požara koji je buknuo oko 17:30 sati, što su nam jutros potvrdili iz policije. – U odnosu na požar od 01.kolovoza 2021.godine, obavljen je očevid, utvrđen je uzrok požara u vidu otvorenog plamena ili žara, te je u tijeku provođenje izvida i nadležnom državnom odvjetništvu biti će upućeno izviješće – potvrdili su nam iz PU Splitsko dalmatinske.  Odnosno kako to uglavnom i biva, uzrok je ili nečija neopreznost ili namjera.

Ono što bi, pak, mogla biti obična koincidencija, ali jednako tako možda i dobar trag policiji, je snimka koju je naša sugrađanka (podaci poznati redakciji) u nedjelju oko podneva podijelila na društvenim mrežama. Naime, Makarka se kupala na Osejavi kada je snimila kolonu od barem 50, kako će kazati možda i više, stranih turista koji su, “opremljeni za cjelodnevni boravak na plaži”, upravo u to vrijeme krenuli u smjeru Nugla. Između ostalog su, kazat će nam, sa sobom nosili mini frižidere i sličnu opremu, a kolona je snimljena točno u 11:51.

Oglas

Kao što smo već istaknuli, u pitanju može biti najobičnija koincidencija, no s druge strane ukoliko policija nije upoznata s ovom snimkom (screenshotovi u nastavku), možda im ona i pomogne u rasvjetljavanju okolnosti ovog slučaja.

M.D. / foto O.F.