Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, od listopada više ne prometuje na svoje dvije sezonalne linije: iz Münchena prema Puli i Zadru.

Iako su linije inače prometovale u listopadu, kompanija je ove godine ranije prekinula promet na istima zbog utjecaja globalne pandemije, odnosno smanjene potražnje, piše portal Croatian Aviation.

Naime, kompanija će u listopadu imati 7 aktivnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, dvije manje u odnosu na prethodni mjesec. Iako se broj linija nije značajno smanjio, došlo je do velike redukcije u broju tjednih letova prema hrvatskim odredištima.

Oglas

Linija Frankfurt – Dubrovnik prometovat će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Lufthansa je na ovoj liniji u kolovozu prometovala 3, a u rujnu 2 puta tjedno.

 

Linija München – Dubrovnik prometovat će četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, do 24. listopada.

 

Linija Frankfurt – Split prometovat će jednom tjedno, subotom, do 17. listopada. Kompanija je na ovoj liniji prometovala 4 puta tjedno u kolovozu te 3 u rujnu.

 

Linija München – Split prometovat će četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, do 24. listopada.

 

Linija Frankfurt – Zadar prometovat će jednom tjedno, subotom, do 24. listopada. Radi se o jednom letu tjedno manje uodnosu na rujan te dva u odnosu na kolovoz.

Linija Frankfurt – Pula prometovat će do 17. listopada, jednom tjedno, subotom. I ovdje je riječ o jednom letu tjedno manje u odnosu na rujan te dva u odnosu na kolovoz.

Linija München – Zagreb prometovat će do 17. listopada 5 puta tjedno; utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 18. listopada na ovoj će liniji biti svega tri leta tjedno, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Lufthansa će prekinuti promet prema jadranskim zračnim lukama ranije nego što je to bilo prethodnih godina, a doći će i do smanjenja broja tjednih letova na liniji München – Zagreb.

Još uvijek nije poznato hoće li Croatia Airlines prometovati na liniji Dubrovnik – Frankfurt, Split – Frankfurt te Split – München u zimskom redu letenja ove godine.

M. D./foto Pixabay