Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH, koji se obilježava 22. svibnja svake godine, iz JU Park prirode Biokovo organizirali su foto izazov “Na daljinu” namijenjen djeci od predškolskog uzrasta pa do 8.razreda osnovne škole.

-Pred nama je vikend, nadamo se bar malo ljepšem vremenu. Sa svojom obitelji organizirajte izlet negdje u prirodu, na neko vama posebno drago mjesto (ne u vrt i na balkon). Park prirode Biokovo kao i ostali parkovi prirode i nacionalni parkovi otvoreni su za posjećivanje. Tijekom šetnje prirodom promatrajte biljke i životinje. Fotografirajte one koje vam se učine posebne i neobične. Pošaljite nam svoje fotografije zapaženih biljaka i životinja u prirodi u periodu od 14. 5. zaključno sa 18. 5. u 24:00 sata na e-mail [email protected] .Ovog puta ćemo zajedno pokušati naučiti nešto o fotografiranim biljkama i životinjama, a nagradit ćemo autora dvije fotografije, jedne na kojoj se nalazi najposebnija biljka, te druge sa najposebnijom životinjom i jednu fotografiju sa najviše vaših lajkova – poručuju iz JU PP Biokovo.

Uz fotografiju obavezno pošaljite točan datum kada je slikana, mjesto na kojem je slikana, kratak opis lokaliteta (npr. u borovoj šumi, uz rub livade, travnjak isl.), sat, te svoje ime, prezime, ime dječjeg vrtića ili škole u koju idete, razred i koliko imate godina.

Oglas

Sve pristigle fotografije biti će objavljene u virtualnoj foto izložbi koja će se otvoriti 22. 5. u 14:00 sati, kada ćemo objaviti i nagrađene autore dvije fotografije!

Sve zaprimljene fotografije također ćemo objaviti nakon izložbe na FB i moći ćete ih lajkati do 25. 5. u 8:00 sati, kada ćemo objaviti autora fotografije sa najviše lajkova – stoji u pozivu.

M.D.

Autorica plakata: Zrinka Ostović