Gradonačelnik Zoran Paunović najavio je kako će se, nakon što se završi sistematizacija gradske uprave, pozabaviti gradskim poduzećima i ustanovama. Naime, vijećnik NLO-a Petar Kelvišer pitao je hoće li, nakon izmjene na kormilu gradskog poduzeća Makarska obala, uslijediti i nova razrješenja odnosno imenovanja.

Podsjetimo da je Ante Bilić imenovan na mjesto direktora Makarske obale, a dosadašnji direktor Ivan Rašić razriješen je te će on, kako doznajemo, biti pomoćnik Biliću.

Iako Kelvišer nije komentirao Bilićevo imenovanje nego ga je zanimala sudbina ostalih društava, gradonačelnik se najprije referirao na smjenu u Makarskoj obali, kazavši kako nitko ne sumnja u kvalitetu kapetana Bilića, dodajući kako će on donijeti viziju i stručno iskustvo.

Oglas

– On je ušao u stranku, ali od početka smo govorili da ćemo okupljati ljude koji su stručni, a tek naknadno dolazi politička ideologija koja je na lokalnoj razini nevažna, rekao je Paunović.

U nastavku je rekao kako su donijeli odluku o raspisivanju natječaja za direktora TZ-a Makarska. – Hoće li doći do promjena u ostalim poduzećima i društvima, vjerojatno hoće, ali sad smo fokusirani na reustroj gradske uprave, upravo se dovršava nova sistematizacija. Tek nakon toga se fokusiramo na ostala poduzeća. Nama kao gradskoj vlasti u cilju je da poboljšamo sva gradska poduzeća i sve ustanove, da rade bolje; toga ćemo se uhvatiti kad odradimo ovaj dio oko gradske uprave, najavio je gradonačelnik.

Ivona Ćirak /foto M.D.