Jučer smo objavili tvrdnju baškovoškog načelnika Joska Roščića kako je na sastanku u Zagrebu s predstavnicima triju ministarstava dogovoreno da se ide u izradu urbanističkog plana uređenja za zonu u kojoj graditi, odnosno preurediti hotele Hrvatska i Urania želi gruđanski investitor Petar Ćorluka. Naime, Ćorluka je 2019.godine kupio Hrvatsku, a potom, u listopadu lani, odradio je još jednu vrijednu turističku akviziciju kupivši apatmansko naselje Urania te susjedno zemljište od građevinskog poduzetnika Krune Žulja.

Međutim, urbanistički plan za Hrvatsku se svo ovo vrijeme nije našao na dnevnom redu Općine Baška Voda, iako se radi o strateškoj investiciji u Hrvatskoj. Kako nam je kazao Ćorluka u kratkom razgovoru, nada se da njegove turističke investicije i njega kao investitora čekaju optimističnija vremena budući je nekakav dogovor zbilja postignut.

-Da, bili smo svi zajedno u Zagrebu, te su sastanci održani u Ministarstvu graditeljstva kao i Ministarstvu gospodarstva, točnije Odjelu za strateške investicije. Budući smo kupili dva objekta i susjedno zemljište, radi se o strateškoj investiciji te se nadam da će se što prije ići na izradu Urbanističkog plana uređenja. To ćemo mi financirati, samo da bude što prije, da znamo po čemu ćemo raditi i da što prije krenemo u realizaciju, kazao nam je Ćorluka.

Oglas

Zanimalo nas je jesu li suglasni s time da nema širenja kapaciteta, koji su u negdašnjim socijalističkim gabaritima nerijetko rak-rana hotelijerstva kojemu ionako, a kamoli u ovim covid vremenima, treba jako puno vremena da se počne vraćati investicija. Veći kapaciteti znače i brže vraćanje novca, no Općinsko vijeće Baške Vode, ili bolje rečeno načelnik, glatko je to odbilo.

-Suglasni smo s time, samo da se što prije krene s UPU-om. Što će se sve moći graditi, međutim, još ne znamo jer nema UPU-a, tek onda ćemo vidjeti kakvi su uvjeti, rekao nam je Ćorluka.

Ivona Ćirak /ilustracija: MD