Pevex d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, potpisao je ugovor o generalnom sponzorstvu s Klarom Andrijašević, najboljom hrvatskom atletičarkom u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na 1500 metara. Tvrtka Pevex već dugi niz godina ulaže u domaći sport, s naglaskom na pomoć mladim sportašima koji se bore za vlastiti uspjeh.

„Postignuća mlade atletičarke Klare Andrijašević uistinu su veliko nadahnuće za nas u Pevexu upravo zbog truda i požrtvovnosti u tako mladoj dobi. Smatramo kako pojedinci koji društvo čine boljim i pozitivnijim jednostavno zaslužuju i moraju dobiti podršku kako bi i dalje nastavili nizati vrhunske rezultate. Kao društveno odgovorna kompanija koja njeguje domaće sportaše, pogotovo pojedince koji su često zaboravljeni, s velikim ponosom smo odlučili sponzorirati Klaru i doprinijeti njenom razvoju i savladavanju budućih izazova.“, izjavio je predsjednik Uprave Pevexa, Jurica Lovrinčević.

Klara Andrijašević, članica atletskog kluba „Sveti Marko“, sa svojih 20 godina već ima 30 medalja s državnih natjecanja, 19 zlatnih, devet srebrnih i tri brončane, a tu je i 20 medalja s međunarodnih natjecanja.
Atletikom se bavi od 2017. godine i ponosno nosi titule najbolje hrvatske atletičarke u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na 1500 metara, mlađe juniorske državne rekorderke na 3000 metara i mlađe juniorske prvakinje Balkana na 1500 metara. Da je Klara primjer i prava motivacija mladima govori i činjenica da studira paralelno na dva fakulteta, biologiju i tehnologiju mora i kineziologiju i bavi se profesionalnim sportom.
M.D.

Oglas