Iako su izbori za svega 20 dana, o imenima kandidata dogradonačelnika na nekim listama se još uvijek spekulira. Da je Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport pri Gradu Makarska, HDZ-ova kandidatkinja za makarsku dogradonačelnicu, potvrđeno nam je iz samog Grada, no do zaključenja pisanja članka nismo dobili izjavu. Bila je ovo prilika da vidimo kako “dišu” još uvijek aktualni dogradonačelnici čiji će broj sada sukladno novom Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi biti smanjen te će Makarska imati jednog zamjenika, ili pak zamjenicu.

Dogradonačelnik Joze Vranješ nije nam jednoznačno odgovorio na pitanje povlači li se iz politike, no može se zaključiti iz njegovog odgovora da ipak ima drugačije planove od bavljenja politikom.

– Čujte, i dalje ću biti na usluzi građanima s ovim znanjem koje imam i pomoći ću dalje u realizaciji projekata. Spreman sam konkretnu pomoć oko realizacije projekata ponuditi bilo kojoj političkoj opciji ili konstrukciji vlasti, pogotovo oko ovih projekata koje sam ja radio. Bilo bi mi žao da se neki od tih projekata ne realiziraju, kazao nam je Vranješ koji je tijekom mandata zaposlen kao tehnički direktor Vodovoda d.o.o. te je funkciju zamjenika obnašao volonterski.

Oglas

Dogradonačelnik Dražen Nemčić najavio je već prije par mjeseci povlačenje sa stranačkih funkcija, tako da njegov odlazak u mirnije vode nije nikakva tajna.

– Neću sudjelovati u ovim izborima niti se kandidirati, razlog je osobne prirode, zdravstveno stanje i činjenica da 4-godišnji mandat istroši čovjeka, a meni se to manifestiralo na zdravlje. Odluku smo donijeli supruga i ja. Nikad ne reci nikad, relativno sam mlad, ali trenutno je ovako, s tim da ću i dalje pomagati stranci, samo na nekoj drugoj razini. Jure zaslužuje priliku da završi što smo započeli on, Joze i ja, a HDZ je najbolja opcija jer ima najkvalitetnije ljude koji će nastaviti započete projekte, kazat će Nemčić.

Ivona Ćirak /foto M.D.