Uskoro bi se na skupštini Splitsko-dalmatinske županije trebao naći odluka o prijedlogu davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu korištenja plaže i tobogana na predjelu Donje Luke u Makarskoj, istočno od hotela Dalmacija, a na rok od deset godina. Kako doznajemo, pristigla je samo jedna ponuda, a Borna Eljuga, vlasnik tobogana, potvrdio nam je da je uputio svoju na adresu Županije, tako da možemo pretpostaviti da vodena atrakcija, točnije, koncesija za istu, ostaje iduće desetljeće u rukama obitelji Eljuga.

– Drago mi je ako je stigla samo jedna ponuda, jer to znači da s radom nastavljamo dalje. Radili smo, naime, na toboganu, kako bi sigurnost bila neupitna, i ne znajući je li se javio još netko i je li netko drugi dobio koncesiju na natječaju, što je bila realna opcija. Najvažnija nam je sigurnost djece na toboganu, no radimo i na vizualnom izgledu, a kad bih vam rekao da imamo 30 posto starih gostiju i da nekima prevagne Makarska kao destinacija baš zbog našeg tobogana, možda bi zvučalo pretjerano, ali tako je, kazao nam je Eljuga.

Koncesiju su, osim za vodeni tobogan, zatražili sukladno uvjetima za 36 ležaljki i 20 suncobrana. Eljuga kaže kako su i raniju koncesiju imali na rok od deset godina te tvrdi kako nije točno da su imali koncesiju samo za tobogan, nego i cijelu plažu uključujući ležaljke i suncobrane.

Oglas

Postupak natječaja još uvijek nije završen, kako smo doznali od županijskog vijećnika Igora Batošića, inače i člana nadležne komisije za koncesije, no na pitanje koliko je ponuda pristiglo kazao nam je da je stigla samo jedna. Budući je samo jedna, izbor najbolje bit će samo formalna procedura.

Ivona Ćirak /M.D.