Inicijativa Javno Je Dobro javila nam se s priopćenjem vezano za, kako upozoravaju, nezakonito izdanu dozvolu za izgradnju plaže ispred hotela Romana. Naime, obratili su se, kako kažu, s pitanjima ministarskom kandidatu Ivanu Paladina, a potom i zahtjevom ministru Paladinu.

– U mandatu ministra Horvata dodijeljena je na nezakonit način građevinska dozvola za izgradnju plaže ispred hotela Romana u Makarskoj.

Novi ministar ima priliku prije nego li nastane veća šteta, a na koncu i arbitraža poništiti građevinsku dozvolu u kojoj je lažiran pravni interes. Pravni interes za ”običnu” gradnju je vlasnički list, no kad se radi o plaži tj. pomorskom dobru nema drugog načina za stjecanje pravnog interesa od koncesije za gradnju, ali ona mora prethoditi izdavanju građevinske dozvole.

Oglas

Na ovoj dozvoli su navedeni ugovori kojima se dogovara ugostiteljska djelatnost, iznajmljivanje ležaljki, prodaja sladoleda kao pravni interes.

Ova građevinska dozvola ne samo da ima krivotvoren pravni interes već ako ovako ostane može predstavljati presedan u kojem svaki ”iznajmljivač” štekata može dobiti građevinsku dozvolu na temelju dozvole za prodaju jela i pića. Posljedice su nesagledive ako se ova građevinska ne poništi i to odmah, poručuju iz inicijative.

Predmet je, dodaju, poslan novom ministru Paladinu.

– Nadamo se da je sustav pogodovanja preko nezakonito izdanih dokumenata i ostala pogodovanja otišao iz ministarstva zajedno s bivšim ministrom.

Zahtjev je upućen, a praksu koju će provoditi novi ministar Paladino vidjeti ćemo uskoro, zaključuju.

M.D./foto M.D.