U utorak se održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Izjavu nakon sjednice dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Komentirao je novi prosvjed protiv koronamjera, navodeći da ne očekuje nikakve ekscese.

“Demokratska država, svatko radi svoj posao. Mi radimo što mislimo da je korisno za građane, svatko tko se ne slaže ima pravo na prosvjed”, rekao je Plenković.

Oglas

Osudio je napad na liječnicu u Bjelovaru, nazivajući to potpuno neprimjerenim. Ponovio je da Hrvatska ima jedne od najliberalnijih mjera – prenosi N1.

“Trebamo davati povjerenje liječnicima, stručnjacima, epidemiolozima. Stvari su jednostavne, ali tako je kako je”, dodao je.

Osvrnuo se i na Ninu Raspudića i konferenciju za medije koju je održao ispred Remetinca te pozvao premijera na sučeljavanje.

“Nemam pojma što je govorio, potpuno je to nebitna tema. Bio sam u Sarajevu i Mostaru, dao potporu BiH u reformskom procesu, smirivao tenzije”, rekao je premijer.

Sutra istječu aktualne koronamjere, a premijer očekuje produljenje. “Mislim da ćemo produljiti sve sutra.”

Komentirao je i navode da Hrvatska možda neće iskoristiti sva sredstva iz EU fondova.

“Što se tiče sredstava, proces i natječaji idu. Bitno je da proces krene, mi kao Vlada radimo na tome da ubrzamo sve procese maksimalno. Ako treba, produžit ćemo rokove”, kazao je.
MD/foto MD