Održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića i ministara s članovima nacionalnog stožera civilne zaštite. Premijer je kazao kako ga je ministar Beroš izvijestio o razvoju događaja te kazao: “Trenutno smo na 49 zaraženih” – prenosi dnevnik.hr.

KB Dubrava bit će primarni intenzivističko-respiratorni centar, da se rastereti Klinika “Fran Mihaljević”. Mjere potpore gospodarstvu bit će na Vladi usvojene u utorak. Tijekom popodneva bit će obavljene konzultacije s predstavnicima parlamentarnim klubovima, da se ostvari zakonska procedura.

Na pitanje o zaraženim djelatnicima ministar Beroš kazao je kako to nije neočekivano te da se oni pripremaju za to već dva mjeseca. Kazao je i da su ih zarazile osobe koje su se zarazu donijele iz stranih zemalja. “Neprijatelj je sad mali i nevidljiv, ali idemo u borbu s time”, kazao je Beroš. Naveo je da su strože mjere spremne, ali one će biti aktivirane kad epidemiolozi to potvrde.

Oglas

Ministar Marić kazao je kako je jučer ukupno povećanje prometa u trgovinama odnosu na isti dan prošle godine bilo 41 posto.

U subotu je Plenković najavio da će se već idućega tjedna na Vladi ići u izmjenu niza zakona kako bi se društvo, prvenstveno gospodarstvo, što lakše borilo s posljedicama epidemije koronavirusa.

“Pristupili smo ovome jako ozbiljno u dijalogu sa svim sektorima u gospodarstvu. Idući tjedan ćemo ići na Vladu s paketom mjera koji će biti cjelovit i dio mjera zahtijeva neke zakonske promjene koje će biti upućene u hitnu proceduru u Sabor”, kazao je premijer a prenosi dnevnik.hr.

M. D.
..